Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

Face Fit Test

Maskertest

MASKERTEST

Tijdens onze basis- en herhalingsopleidingen asbest verwijderen wordt er standaard een maskertest afgenomen door één van onze techniekers.

Heeft u een aantal deelnemers waarvan u een facefit report dient voor te leggen? Dan komen wij ook ter plaatse. Contacteer ons voor een voorstel op maat.

Maskertest

Alle nauwsluitende maskers, inclusief volgelaatsmaskers dienen op regelmatige basis getest te worden. Met een Portacount worden het aantal microscopisch kleine stofdeeltjes in de omgevingslucht geteld en vergeleken met het aantal stofdeeltjes in het masker. Tijdens de test voert de drager een reeks oefeningen uit die zijn ontworpen om de bewegingen op de werkplek te simuleren (bijvoorbeeld hoofd op en neer bewegen, hardop praten, etc.). De machine detecteert deeltjes die in het masker lekken en geeft aan het einde van de test aan of deze geslaagd of mislukt is.

Verschillende zaken kunnen de resultaten van de maskertest beïnvloeden, vanwege de nauwkeurigheid van de apparatuur. Hierdoor is het belangrijk dat er minstens een uur voorafgaand niet gegeten, gedronken of gerookt wordt. Gezichtshaar, stoppels en baarden maken het uiterst moeilijk om een goede afdichting te krijgen. Om deel te kunnen nemen aan de maskertest dient de kandidaat gladgeschoren te zijn. Indien niet, zal de maskertest geweigerd worden.