Subsidies

WAT IS UW OPLEIDINGSBEHOEFTE?

AANBOD OPLEIDINGEN

In het open aanbod voorzien we een vast aanbod van opleidingen waarvoor u vrij kan inschrijven.

Meer over het open aanbod

OPLEIDINGS KALENDER

Bekijk onze kalender en schrijf rechtstreeks in voor één van onze open opleidingen.

BEDRIJFS INTERN

Uw situatie is uniek. Wenst u daarom een bedrijfsinterne opleiding? Wij voorzien deze voor u. Contacteer ons voor meer informatie.

OPLEIDING OP MAAT

Heeft u een opleidingsvraag, maar vindt u deze niet terug in het open aanbod? Bent u op zoek naar maatwerk, een interne opleiding of een opleiding voor anderstaligen, met tolk? Contacteer ons en wij lossen uw opleidingsvraag in.

Als werkgever of zelfstandige bent u zich ongetwijfeld bewust van het belang van opleiding en vorming. Opleidingen bekrachtigen uw vakmanschap en daardoor blijft u mee met de nieuwste technieken.

Om u te ondersteunen in uw vorming bestaan er verschillende subsidiemaatregelen en tussenkomsten die de opleidingskost aanzienlijk verminderen. We zetten de mogelijkheden graag voor u op een rijtje:

Tecno Bouw is als geregistreerd dienstverlener erkend door de Vlaamse Overheid en kan betalingen via de KMO-portefeuille aanvaarden. Hiermee kan u tot 30 % van de opleidingskost besparen, exclusief BTW. U kan deze steun hier eenvoudig aanvragen.

Het aanvragen van deze steun kan vanaf datum van inschrijving tot maximum 14 dagen na start van de opleiding. U bent zelf verantwoordelijk voor het (tijdig) aanvragen van subsidies en verklaart hierbij dat u enkel subsidies aanvraagt voor deelnemers die bij u tewerkgesteld zijn. Interimkrachten en IBO komen niet in aanmerking voor deze tussenkomst.

 

Er is ook een gebruikershandleiding van de KMO-portefeuille beschikbaar. Deze kan u hier downloaden.

Ons KMO-nummer: DV.O103063

Indien u nog vragen heeft, contacteer Lie Van Opstal.

Tussen 1 december en 31 maart kan u als werkgever genieten van de voordelen van een winteropleiding. Hierbij stelt u uw werknemers tijdelijk werkloos omwille van weerverlet,
ongeacht de weersomstandigheden. U betaalt tijdens de opleiding dus geen loonkost én krijgt
een tussenkomst in de opleidingskost. Uw werknemers genieten bovendien van een premie bovenop de werkloosheidsuitkering.

Om te genieten van de voordelen van de winteropleidingen moet aan een aantal voorwaarden voldaan worden:

  • De opleiding wordt georganiseerd tussen 1 december en 31 maart
  • De arbeiders die de opleiding volgen, vallen onder PC 124
  • De opleiding moet minimum 8u duren
  • De opleiding vindt plaats tijdens de werkuren (geen avond- of weekendopleiding)
  • De arbeider moet werkloos gesteld worden omwille van weerverlet (ongeacht de weersomstandigheden)
  • Maximum 160 uren opleiding per winterperiode per arbeider
  • De opleidingen moeten gevolgd worden bij erkende opleidingscentra zoals Tecno Bouw

 

Werknemers in de privésector hebben onder bepaalde voorwaarden recht op het Vlaams opleidingsverlof ofwel VOV (de opvolger van het betaald educatief verlof). Ze mogen afwezig zijn op het werk om een opleiding te volgen, terwijl hun loon wordt doorbetaald. De werkgever kan ter compensatie een forfaitair bedrag terugbetaald krijgen.

Vanaf het opleidingsjaar 2020-2021 is er een afspraak tussen de Vlaamse Regering en Constructiv om de terugbetaling in het kader van het Vlaams Opleidingsverlof administratief te vereenvoudigen voor bouwbedrijven met arbeiders uit PC 124. Meer informatie omtrent deze subsidie vindt u terug op www.constructiv.be.

 

Dirk Bulens

dirk.bulens@tecnobouw.be

014 63 95 80