Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

Subsidies

WAT IS UW OPLEIDINGSBEHOEFTE?

AANBOD OPLEIDINGEN

In het open aanbod voorzien we een vast aanbod van opleidingen waarvoor u vrij kan inschrijven.

Meer over het open aanbod.

OPLEIDINGS KALENDER

Bekijk onze kalender en schrijf rechtstreeks in voor één van onze open opleidingen. U ontvangt dadelijk een bevestiging via mail.

BEDRIJFS INTERN

Uw situatie is uniek. Wenst u daarom een bedrijfsinterne opleiding? Wij voorzien deze voor u. Contacteer ons voor meer informatie.

OPLEIDING OP MAAT

Heeft u een specifieke opleidingsvraag, bent u op zoek naar maatwerk of een opleiding voor anderstaligen? Contacteer ons voor meer info.

SUBSIDIES

Als werkgever of zelfstandige bent u zich ongetwijfeld bewust van het belang van opleiding en vorming. Opleidingen bekrachtigen uw vakmanschap en daardoor blijft u mee met de nieuwste technieken.

Om u te ondersteunen in uw vorming bestaan er verschillende subsidiemaatregelen en tussenkomsten die de opleidingskost aanzienlijk verminderen. We zetten de mogelijkheden graag voor u op een rijtje hieronder.

KMO-PORTEFEUILLE

Tecno Bouw is als geregistreerd dienstverlener erkend door de Vlaamse Overheid en kan betalingen via de KMO-portefeuille aanvaarden. Hiermee kan u tot 30 % van de opleidingskost besparen, exclusief BTW. U kan deze steun hier eenvoudig aanvragen.

Het aanvragen van deze steun kan vanaf datum van inschrijving tot maximum 14 dagen na start van de opleiding. U bent zelf verantwoordelijk voor het (tijdig) aanvragen van subsidies en verklaart hierbij dat u enkel subsidies aanvraagt voor deelnemers die bij u tewerkgesteld zijn. Interimkrachten en IBO komen niet in aanmerking voor deze tussenkomst.

 

Er is ook een gebruikershandleiding van de KMO-portefeuille beschikbaar. Deze kan u hier downloaden.

Ons KMO-nummer: DV.O217121

Indien u nog vragen heeft, contacteer Lie Van Opstal.

WEEKDAG- & WINTEROPLEIDING

Winteropleiding

Tussen 1 december en 31 maart kan u als werkgever genieten van de voordelen van een winteropleiding. Hierbij stelt u uw werknemers tijdelijk werkloos omwille van weerverlet,
ongeacht de weersomstandigheden. U betaalt tijdens de opleiding dus geen loonkost én krijgt
een tussenkomst in de opleidingskost. Uw werknemers genieten bovendien van een premie bovenop de werkloosheidsuitkering.

Klik hier voor een volledig overzicht van de voorwaarden van deze subsidie welke u kan terugvinden op de pagina met de veelgestelde vragen.

Weekdagopleiding

Constructiv komt tussen in de opleidingskost en de loonkost van arbeiders.

Na de opleiding ontvangt de werkgever van Constructiv een tussenkomst in de opleidingskost voor arbeiders PC 124. De tussenkomst in de loonkost voor de werkgever (dagopleidingen) of een premie voor de werknemer (avond- en zaterdagopleidingen) geldt overal waar er een tussenkomst is in de opleidingskost.

VLAAMS OPLEIDINGSVERLOF

Werknemers in de privésector hebben onder bepaalde voorwaarden recht op het Vlaams opleidingsverlof ofwel VOV (de opvolger van het betaald educatief verlof). Ze mogen afwezig zijn op het werk om een opleiding te volgen, terwijl hun loon wordt doorbetaald. De werkgever kan ter compensatie een forfaitair bedrag terugbetaald krijgen.

Vanaf het opleidingsjaar 2020-2021 is er een afspraak tussen de Vlaamse Regering en Constructiv om de terugbetaling in het kader van het Vlaams Opleidingsverlof administratief te vereenvoudigen voor bouwbedrijven met arbeiders uit PC 124. Meer informatie omtrent deze subsidie vindt u terug op www.constructiv.be.

MEER WETEN?

 

Dirk Bulens

dirk.bulens@embuild.be

014 63 95 80

 

Lie Van Opstal

lie.vanopstal@embuild.be

014 63 95 81