Veelgestelde vragen

 

Hoe vraag ik een kopie van een attest op?

Onze administratieve dienst houdt steeds een duplicaat bij van de attesten en de certificaten. Stuur een mail met de gegevens (naam van de deelnemer + opleiding + datum opleiding) naar info@tecnobouw.be.

Terug naar overzicht

Hoe geef ik feedback over een docent of een opleiding?

Na elke opleidingsdag wordt er door de deelnemers een evaluatieformulier ingevuld. Op regelmatige tijdstippen sturen wij ook een online survey uit. Heeft u nog feedback voor ons? Stuur deze dan door naar info@tecnobouw.be. Wij staan steeds open voor verbeteringen.

Terug naar overzicht

Welke subsidies kan ik aanvragen?

KMO-portefeuille

Tecno Bouw is als geregistreerd dienstverlener erkend door de Vlaamse Overheid en kan betalingen via de KMO-portefeuille aanvaarden. Hiermee kan u tot 30 % van de opleidingskost besparen, exclusief BTW. Het aanvragen van deze steun kan vanaf datum van inschrijving tot maximum 14 dagen na start van de opleiding. U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig aanvragen van subsidies.

Ons KMO-nummer is: DV.O103063.

Winteropleidingen

Tussen 1 december en 31 maart kan u als werkgever genieten van de voordelen van een winteropleiding. Hierbij stelt u uw werknemers tijdelijk werkloos omwille van weerverlet, ongeacht de weersomstandigheden. U betaalt tijdens de opleiding dus geen loonkost én krijgt een tussenkomst in de opleidingskost. Uw werknemers genieten bovendien van een premie bovenop de werkloosheidsuitkering.

Voorwaarden winteropleiding

  • arbeiders PC 124
  • van 1 december tot en met 31 maart
  • opleiding van minimum 8 uur
  • tijdens de werkuren (geen avond- of zaterdagopleidingen)
  • arbeider dient werkloos gesteld te worden wegens slecht weer (ongeacht de weersomstandigheden)
  • maximum 160 uur opleiding / winterperiode / arbeider

Zaakvoerders die samen met hun arbeiders de opleiding volgen, genieten van dezelfde tussenkomst in de opleidingskost (maximum 2 zaakvoerders per opleiding).

Het hoeft geen slecht weer te zijn om een winteropleiding te volgen. Ongeacht de weersomstandigheden kan u van december tot en met maart uw arbeiders op weerverlet plaatsen om een opleiding te volgen.

Hoe vraagt u een winteropleiding aan?

Volg de procedure alsof het een dag slecht weer zou zijn. Wanneer de dag van de winteropleiding samenvalt met de eerste dag werkloosheid van de maand, dan kunt u in de mededeling “geprogrammeerde winteropleiding” aanduiden.

Vermeld op het einde van de maand in de C3.2-werkgever de data van de winteropleiding.

Deel aan de RVA voor elke werknemer de eerste effectieve dag werkloosheid (technisch, economisch of weerverlet / winteropleiding) van de maand mee. U kan dit melden via de portaalsite van de sociale zekerheid.

U moet de eerste dag winteropleiding van de maand niet meedelen indien u voor de betrokken werknemer reeds een andere dag werkloosheid heeft ingediend.

De mededeling moet maandelijks gebeuren en vindt plaats op de eerste effectieve dag werkloosheid of één dag ervoor of erna.

Onder ‘voorafgaande of volgende werkdag’ worden alle dagen van de week verstaan met uitzondering van het weekend, de feestdagen, de vervangende feestdagen en de brugdagen.

Let op, de werknemers mogen hun kaart niet kleuren, aangezien het om een dag werkloosheid gaat en géén werkdag.

Terug naar overzicht