Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

FAQ

WELKE SUBSIDIES KAN IK AANVRAGEN?

KMO-PORTEFEUILLE

Tecno Bouw, Embuild Antwerpen, is als geregistreerd dienstverlener erkend door de Vlaamse Overheid en kan betalingen via de KMO-portefeuille aanvaarden. Hiermee kan u tot 30 % van de opleidingskost besparen, exclusief BTW. Het aanvragen van deze steun kan vanaf datum van inschrijving tot maximum 14 dagen na start van de opleiding. U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig aanvragen van subsidies. Het factuur heeft u hiervoor nog niet nodig. Twijfelt u over het bedrag, neem dan gerust met ons contact op.

Ons KMO erkenningsnummer is: DV.O217121.

TUSSENKOMST VOOR ARBEIDERS PC 124

Opgelet! Sectorale ondersteuning via Constructiv voor arbeiders pc 124 wordt enkel toegekend voor opleidingen die vóór de start van de opleiding aan Constructiv doorgegeven worden. Bezorg dus alle informatie/ wijzigingen tijdig aan Constructiv zodat u geen financiële tussenkomsten misloopt voor uw arbeiders pc 124. U neemt hiervoor best contact op met Constructiv Antwerpen op het nummer 03 224 78 10.

Aan u de keuze

Tijdens de winterperiode heeft u altijd de keuze tussen het stelsel weekdag- of winteropleiding. Bij inschrijving moet u dit specifiek aanduiden door middel van het keuzevak op het inschrijvingsformulier.

Weekdag – of winteropleiding

Hoe werkt het systeem van winteropleidingen?

Vanaf 1 december tot en met 31 maart kan je voor jouw arbeiders PC 124 een beroep doen op het voordelig winteropleidingssysteem. Dat houdt in dat jouw werknemers werkloos worden gesteld wegens slecht weer (ongeacht de weersomstandigheden) voor het volgen van een opleiding. Als werkgever hoef je zo geen loonkosten te betalen en de arbeider ontvangt naast de werkloosheidsuitkering nog een opleidingspremie van Constructiv. Tijdens de winterperiode kan je kiezen of je gebruik wil maken van het winteropleidingsstelsel of het systeem zonder weerverlet. De keuze blijft aan het bedrijf.

Vooraf

Leg je winteropleiding vast. Tijdens de winterperiode van 1 december tot 31 maart kan je een winteropleiding volgen bij één van de structurele partners van Constructiv, zoals Embuild. De opleiding vindt plaats tijdens de werkuren en moet minstens een volledige dag (8 uur) duren. Je kan je inschrijven voor een opleiding in ons open aanbod of voor een opleiding op maat. Je betaalt tijdens de duur van de opleiding geen loon.

Op de dag van de winteropleiding zelf

 • Volg de procedure alsof het een dag slecht weer zou betreffen. Als de winteropleiding samenvalt met de eerste werkloosheidsdag van de maand, dan moet je voor elke werknemer de aangifte doen van tijdelijke werkloosheid wegens slecht weer (ongeacht de weersomstandigheden). Je kan dit melden via www.socialezekerheid.be / onderneming / onlinediensten: tijdelijke werkloosheid. In de mededeling kan je bij aard van de werken ‘geprogrammeerde winteropleiding’ selecteren.
 • De mededeling moet maandelijks gebeuren. Op de eerste dag van de winteropleiding of één werkdag ervoor of erna, met uitzondering van het weekend, (vervangende) feestdagen of brugdagen.
 • Je moet de eerste dag winteropleiding niet meedelen indien je voor de betrokken werknemer in dezelfde maand reeds een andere dag werkloosheid hebt ingediend (economisch, technisch of slecht weer).
 • De werknemers mogen hun dopkaart NIET kleuren op de dag van de winteropleiding!

Na de winteropleiding

Op het einde van de maand doe je de aangifte van Sociaal Risico (het vroegere formulier C3.2 werkgever) via www.socialezekerheid.be / onderneming / onlinediensten: ASR – aangifte sociale risico’s

OVERIGE VRAGEN

Hoe vraag ik een kopie van een attest op?

Onze administratieve dienst houdt steeds een duplicaat bij van de attesten en de certificaten. Stuur een mail met de gegevens (naam van de deelnemer + opleiding + datum opleiding) naar info@tecnobouw.be.

Hoe schrijf ik mijn medewerker in voor een opleiding?

Via onze online opleidingskalender kan er rechtstreeks ingeschreven worden.

Geef rechtsbovenaan in het zoekvenster een sleutelwoord in zoals bijvoorbeeld ‘beton’ of ‘asbest’ en je krijgt een duidelijk overzicht met alle eerstvolgende opleidingen. Vervolgens druk je op de link ‘Inschrijven’ en geef je alle gegevens in.

Na inschrijving ontvang je dadelijk een mail ter bevestiging. Een weekje voor aanvang van de opleiding ontvang je nog een herrinneringsmail met extra informatie omtrent deze cursus.

Is de opleiding volzet? Stuur dan een mail naar info@tecnobouw.be. Wij plaatsen jouw gegevens dan op onze wachtlijst. Wanneer er een plaats beschikbaar is, nemen wij opnieuw met jou contact op.

Hoe geef ik feedback over een docent of een opleiding?

Na elke opleidingsdag wordt er door de deelnemers een evaluatieformulier ingevuld. Op regelmatige tijdstippen sturen wij ook een online survey uit. Heeft u nog feedback voor ons? Stuur deze dan door naar info@tecnobouw.be. Wij staan steeds open voor verbeteringen.

Kan ik in mijn eigen bedrijf een opleiding organiseren?

Zeker en vast. Het merendeel van onze opleidingen kunnen bij u ter plaatse in het bedrijf georganiseerd worden. Tecno Bouw voorziet tevens opleidingen op maat van uw eigen behoeften. Stuur een bericht naar info@tecnobouw.be met uw vraag en wij werken samen een voorstel uit.

Hoeveel kost een lidmaatschap?

Als lid van Embuild Antwerpen geniet je van fikse ledenkorting wanneer je deelneemt aan onze opleidingen. Het lidmaatschap wordt berekend op basis van het aantal medewerkers dat jouw bouwonderneming telt.

 • Starters en zelfstandigen genieten van het laagste tarief van 325 euro, excl. BTW*
 • Het tarief voor bedrijven van één tot vier medewerkers bedraagt 480 euro, excl. BTW*
 • Werkgevers met vijf tot negen werknemers in dienst betalen 900 euro, excl. BTW*
 • Voor bedrijven met meer dan negen werknemers wordt er een offerte op maat opgemaakt.

(*) Voorbeeld prijssetting op 22 juni 2022 – Contacteer ons voor de huidige prijssetting.

Vraag hier je lidmaatschap aan.

Hoe kan ik een inschrijving annuleren?

Een annulering kan enkel gebeuren per aangetekend schrijven. De annuleringskost wordt berekend op basis van de poststempel. Ongeacht de reden van annulering worden volgende annuleringskosten aangerekend:

 • Annulering meer dan 15 kalenderdagen voor aanvang opleiding: kosteloos
 • Annulering tussen 15 en 7 kalenderdagen voor aanvang opleiding: 50 %
 • Annulering minder dan 7 kalenderdagen voor aanvang opleiding of no-show: het inschrijvingsgeld blijft volledig verschuldigd.

Tecno Bouw, Embuild Antwerpen behoudt zich het recht voor om een cursus te annuleren wanneer er onvoldoende inschrijvingen zijn of om een andere reden die voortvloeit uit overmacht, zoals de niet-beschikbaarheid van de docent buiten zijn wil om. In dat geval zal de cursus op een latere datum plaatsvinden zonder wijziging van de verbintenissen die de beide partijen reeds hebben aangegaan.

Heb je nog een andere vraag?

Contacteer ons op het nummer 014 63 95 80 of stuur een mail naar info@tecnobouw.be.